ΠαίΖουμε Μαζί: Μονοήμερη εκδρομή στο Sportcamp Kids Loutraki

//ΠαίΖουμε Μαζί: Μονοήμερη εκδρομή στο Sportcamp Kids Loutraki
ΠαίΖουμε Μαζί: Μονοήμερη εκδρομή στο Sportcamp Kids Loutraki 2017-05-24T13:18:35+00:00

Project Description

30.04.2017

ΠαίΖουμε Μαζί: Μονοήμερη εκδρομή στο Sportcamp Kids Loutraki

Την Κυριακή 30 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στο Sportcamp Kids Loutraki μία ιδιαίτερη εκδρομή αφιερωμένη στα παιδιά με και χωρίς δυσκολίες.

Παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών, αλλά και οι γονείς τους, είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν, να παίξουν, να διασκεδάσουν, αλλά κυρίως να μάθουν για τη διαφορετικότητα.

Για το σκοπό αυτό, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Πάρκο Χαράς: Ένα Πάρκο για Όλους και ο Αθλητικός Σύλλογος Σάτζα, ένωσαν τις δυνάμεις τους και με τη βοήθεια φίλων και εθελοντών, διοργάνωσαν μία ξεχωριστή ημέρα για μικρούς και μεγάλους.

Μέσα από κατάλληλα προσαρμοσμένες δραστηριότητες, λαμβάνοντας υπόψη τις κινητικές, νοητικές και αισθητηριακές ικανότητες όλων των συμμετεχόντων, παιδιά με και χωρίς δυσκολίες είχαν τη δυνατότητα να γνωριστούν, να συνεργαστούν και να αλληλεπιδράσουν.

Ποδόσφαιρο παιδιών εναντίον γονέων (προφανής ο νικητής!), ταξίδι στο βιωματικό εργαστήριο “Λαβύρινθος των Αισθήσεων” από την Gabriela Telelekfalv, μουσικοκινητική και τραγούδι από τους καθηγητές μουσικής Ελένη Αθανασούλια και Κώστα Μανίκα, καθώς και συζήτηση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες από την παραολυμπιονίκη Δήμητρα Κοροκίδα, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα παιδιά και οι γονείς τους, στο πανέμορφο περιβάλλον της κατασκήνωσης Sportcamp Kids Loutraki.

Σίγουρα αυτή η ημέρα θα μείνει ως μία πολύ όμορφη και ξεχωριστή ανάμνηση σε όλους μας, αλλά είναι μόνο η αρχή ενός ταξιδιού προς την πρώιμη καλλιέργεια της διαφορετικότητας και της δημιουργίας ευκαιριών, όπου παιδιά όλων των ικανοτήτων θα έχουν ίσες ευκαιρίες στο παιχνίδι, στη διασκέδαση και στη χαρά.
Γιατί Μαζί Ζούμε Καλύτερα.