Προσαρμοσμένες δραστηριότητες άθλησης και πολεμικών τεχνών για παιδιά με και χωρίς αναπηρία

//Προσαρμοσμένες δραστηριότητες άθλησης και πολεμικών τεχνών για παιδιά με και χωρίς αναπηρία
Προσαρμοσμένες δραστηριότητες άθλησης και πολεμικών τεχνών για παιδιά με και χωρίς αναπηρία 2017-05-26T14:32:37+00:00

Project Description

Προσαρμοσμένες δραστηριότητες άθλησης και πολεμικών τεχνών για παιδιά με και χωρίς αναπηρία

Σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Πολεμικών Τεχνών ΣΑΤΖΑ (Μ.Μπότσαρη 53 & Γιασεμιών, Χαλάνδρι), το «Πάρκο Χαράς: Ένα Πάρκο για Όλους» προσφέρει μέσα από κατάλληλες προσαρμογές σε παιδιά με αναπηρία (κινητική, νοητική, αισθητηριακή) την ευκαιρία να γνωρίσουν τα πολλαπλά ωφέλη των πολεμικών τεχνών, σε σωματικό, νοητικό, αλλά και σε επικοινωνιακό επίπεδο.

Στόχος αποτελεί η ενσωμάτωση των παιδιών με αναπηρία στον αθλητισμό και η δημιουργία ίσων ευκαιριών για άθληση και αναψυχή μέσα από τις πολεμικές τέχνες.

Παράλληλα, μέσα από τη δημιουργία μικτών ομάδων, δίνεται η δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να καλλιεργήσουν αρετές όπως είναι η πειθαρχία, η αυτοπεποίθεση, ο σεβασμός, η επίτευξη των στόχων, η εθιμοτυπία, η ομαδικότητα, αλλά και η ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων μέσα από ένα νέο, προσβάσιμο και προσαρμοσμένο στις εκάστοτε ανάγκες περιβάλλον.

Η συγκεκριμένη δράση θα επιτρέψει τόσο στα ίδια τα παιδιά με δυσκολίες, όσο και στους γονείς τους, να ανακαλύψουν δυνατότητες στο χώρο του αθλητισμού ως ένα ανοιχτό πλαίσιο προς όλους ανεξάρτητα από τις ικανότητες τους.

Οι Υπηρεσίες Μας