ΠαίΖουμε Μαζί

//ΠαίΖουμε Μαζί
ΠαίΖουμε Μαζί 2017-05-24T13:00:02+00:00

Project Description

12.11.2016

ΠαίΖουμε Μαζί – Μία ημέρα αφιερωμένη στο παιχνίδι για παιδιά με και χωρίς δυσκολίες στις εγκαταστάσεις του EggEnter Grow Go

 

Το Πάρκο Χαράς: Ένα Πάρκο για Όλους σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό φορέα Challedu δημιούργησε μία ξεχωριστή εκδήλωση για παιδιά με και χωρίς δυσκολίες και τους γονείς τους διάρκειας 2 ωρών. Στόχος αποτελούσε η πιλοτική εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος 20 συναντήσεων που έχουν αναπτύξει οι δύο φορείς με θεματολογία που κυμαίνεται από τον πολιτισμό, τις τέχνες και τις φυσικές επιστήμες, μέχρι και τα συναισθήματα και την αυτοεκτίμηση.

Επιδίωξη μας είναι το πρόγραμμα να δημιουργήσει ένα πλαίσιο αλληλεπίδρασης και κοινωνικοποίησης μεταξύ παιδιών τυπικής και μη τυπικής ανάπτυξης, παράλληλα με τη συμμετοχή των γονέων/φροντιστών τους. Τους προσκαλεί να εξερευνήσουν βασικές έννοιες της διαφορετικότητας, της φιλίας και των συναισθημάτων μέσα από ένα εκπαιδευτικό και συναρπαστικό γεμάτο εκπλήξεις παιχνίδι.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφορά σε παιδιά ηλικίας 4-10 ετών, τυπικής και μη τυπικής ανάπτυξης, καθώς και τους γονείς τους.